Logo stafet_2013

DM-stafet: Guld i H65.

Årets mesterskaber i stafetorientering blev afviklet i de bedst tænkelige rammer. Klinteskoven på Møn var et meget krævende terræn - både i sværhed og fysisk!
En flot beliggende stævneplads - og så et helt fantastisk sensommervejr - var kronen på værket.

For OK Roskilde blev det også en fantastisk dag, da vi fik den bedste medaljehøst til DM-stafet siden 2004. Det blev i år til en guldmedalje og to bronzemedaljer - samt to pladser lige uden for medaljerækken til vore to ungdomshold, og den bedste placering i H21 nogensinde. 35 løbere startede ud på 12 forskellige hold - og alle 35 gennemførte i den kuperede skov.

Guldmedaljerne blev løbet hjem af vort hold i H65. John Tripax bragte holdet i front allerede på første tur - Ole Svendsen havde ikke problemer med at holde konkurrenter bag sig på den følgende tur - inden Janne Brunstedt sikkert kunne udbygge forspringet og løbe holdet til sejr med en margin på over seks minutter til FIF Hillerød. De samme tre herrer har to gange tidligere vundet guld til DM-stafet, men det var i H60 (2008 og 2009).

En lidt overraskende bronzemedalje blev vundet i H45. Kent Pihl kom hjem fra første tur på en tredjeplads og sendte Claus Sihm afsted på andenturen. Da Claus kom tilbage var løbet om første og andenpladsen kørt; men syv klubber havde mulighed for at blive nr 3. På tredjeturen satte Anders Kragh konkurrenterne af en efter en - Århus 1900 blev sat lige før sidsteposten - og Anders kunne så løbe bronzemedaljerne hjem. Guldet gik til OK Øst Birkerød og sølvet til Tisvilde Hegn OK. Der kan så tilføjes en masse til statistikbogen: Det var den første medalje til OK Roskilde i H45 (samtlige discipliner). Alle tre løbere vandt deres første DM-medalje. Kent Pihl har dog medaljer fra tiden før OK Roskilde - ligesom at Claus Sihm sidste år vandt en sølvmedalje på to hjul i MTBO-stafet.

Den tredje og sidste bronzemedalje kom i klassen D/H185, hvor alderen på de tre løbere til sammen skal være mindst 185 år - og der skal være mindst en dameløber på holdet. Finn Petersen løb førstetur og kom hjem fra skoven som nummer fem - men i tæt kontakt med de foranliggende. På andenturen indhentede - og overhalede - Inge Jørgensen ret hurtigt konkurrenterne og bragte OK Roskilde i front efter to ture. Lars Olsen kom ud i en hård duel mod AllePISk og Kolding OK, og i mål var der kun 43 sekunder mellem nr 1 (AllePISk) og 3 (OK Roskilde). Der var til gengæld langt ned til fjerdepladsen (10 minutter). Det var første gang at Finn Petersen og Lars Olsen vandt en DM-medalje; medens at Inge Jørgensen vandt sølv i samme klasse sidste år.

I klassen H16 blev det til en flot fjerdeplads ved Rasmus Møller Jess, Alexander Ulsøe Jessen og Rasmus Krogh Madsen. Der manglede seks minutter til et sæt bronzemedaljer. Hos de yngste løb OK Roskilde ind på en femteplads i det 21-mand store felt. Anders Krogh Madsen, Karoline Fonager Ulsøe Johansen og Jonas Fonager Ulsøe Johansen var kun fire muntter fra medaljeskamlen.

Vort flagskib i H21 opnåede den bedste DM-placering i klassen til dato. Martin Laage Kragh, Kristian Juda Husgard og Andreas Boesen løb en flot sjetteplads hjem.

Søllerød OK - i et samarbejde med O-63 fra Vordingborg - stod for et velgennemført arrangement. Det skal også lige tages i betragtning, at der var en afstand på 150 km fra klubhus til stævneplads! En god lørdag hvor Møn viste sig fra sin allersmukkeste side.