Guld og bronze til OKR ved DM Ultralang.

"Det grønne helvede". "Helvede i vest". "En forårsdsag i helvede II".

Galgenhumoren havde ikke trange kår lørdag aften, da medlemmer af OKR i en spejderhytte på Fanø kiggede på gamle O-kort over morgendagens løbsområde for DM Ultralang 2013.

For det så unægtelig svært ud, når man kiggede på indtegnede vejvalg på de gamle kort. Og det blev da heller ikke let at gennemføre de lange baner i det komplicerede og stærkt varierede terrræn - klitter, moser, tætte fyrreskove og et stort fravær af stier, som for alvor kunne anvendes til at bringe løberen hurtigt fra post til post.

Men det var jo lige netop det terræn, som alle løbere trods alt havde glædet sig til.

To medaljer hjemtog løberne fra OK Roskilde fra søndagens konkurrence, nemlig en guld ved Janne Brunstedt i H65 og en bronze til Inge Jørgensen i D65. Janne var endnu engang fuldstændig suveræn - 10 minutter var der ned til sølvet. Inge var til gengæld kun fem minutter fra guldet og bare 22 sekunder fra sølvet.

Hele fire fjerdepladser blev det til. Andreas Hougaard Boesen beviste i H21, at han for alvor er blevet sin skade fra sidste sommmer kvit og nu løber for fuld styrke. Han var seks et halvt minut fra bronzen og næsten 11 minutter fra guldet efter at have løbet i mere end to og en halv time. Mindre end 24 timer efter Andreas leverede den hidtil bedste placering for en herreløber fra OK Roskilde, formåede han at gøre det endnu bedre, og det er kun andet år Andres løber i seniorklassen.

Rasmus Krogh Madsen H-14 var nok den af klubbens løbere, som havde mest grund til at ærgre sig over placeringen lige neden for medaljeskamlen - sølle 2 sekunder skilte ham fra bronzemedaljen, og der var kun tre minutter op til guldet.

Karoline Fonager Ulsøe Johansen D-12 var tre minutter fra en bronzemedalje. Anne Mette Jansen D35 var 13 minutter fra tredjepladsen.

Af øvrige placeringer i top 10 skal nævnes Anders Krogh Madsen H12 nr. 5. Samme placering fik Ole Svendsen H70. Amalie Tripax blev nr. 6 i D20 og Runa Ulsøe holdt en 10. plads i D45.

I alt 24 løbere deltog fra OKR i OK Esbjergs flotte arrangement, som oven i købet blev begunstiget af et fantastisk flot vejr.

Inge Jørgensen og janne Brunstedt er blandt klubbens trofaste medaljetagere. Inge tog ved søndagens DM Ultralang årets tredje medalje, denne gang af bronze i D65. Janne fordoblede sin høst af guldmedaljer i H65 til to