Logo anemoner

Fantomtid af Andreas ved Tiomila.

Natten mellem lørdag og søndag var flere end 3.000 orienteringsløbere i skoven nordvest for Stockholm til årets Tiomila. Mange danske løber var i blandt på forskellige danske, svenske, norske og finske hold.

Andreas Hougaard Boesen deltog for sin svenske klub Pan Kristianstad på 1.-holdet sammen med Rasmus Thrane Hansen, OK Søllerød.

Andreas blev tildelt at løbe 6.-turen på knap 11 kilometer i det tidlige morgengry. Han løb ud som nr. 30 knap en halv time efter den førende løber. Om det var skovbunden, tidspunktet eller blot dagen, hvor storformen indtrådte vides ikke - i hvert fald formåede han i mål at løbe klubben hele ni pladser op - og viste det sig senere - at løbe på den næstbedste tid overhovedet på 6.-turen, kun fire sekunder fra hurtigste tid. "Fantomtid" kalder de det på Pan Kristianstads hjemmeside.

Pan Kristianstad sluttede som nr. 25 af de flere end 250 hold.

Se tillige omtalen på Pan Kristianstads hjemmeside.

Tre andre løbere fra OK Roskilde, Amalie Tripax, Rasmus Møller Jess og Martin Laage Kragh, var med på hold for CopenhagenO, og havde en forrygende tur med gode løb.

Andreas i sin svenske klubdragt ved Danish Spring i marts, hvor holdet vandt stafetten

Martin løb 3. tur for CopenhagenO's 1.-hold, og udover et bom på 1. post kom Martin godt igennem den 13 km lange natbane. Holdet endte med at blive nr. 127.

Ungdoms- og dame-stafetten blev løbet lørdag eftermiddag. Rasmus' ungdomshold manglede desværre en løber, hvorfor Rasmus løb to ture, hentede 47 pladser og sammen med Lasse Falck-Weber og Søren Trane Ødum ville være blevet nr. 51 som bedste danske ungdomshold, hvis de ikke efter reglerne var blevet disket.

Amalie løb 1. tur for CopenhagenO's 2.-hold og kom i mål som nr. 186, bare 12 min. efter de førende hold. Holdet endte med at blive nr. 164 af 317 gennemførende hold.

Se i øvrigt beretningen på CopenhageO's hjemmeside.