Logo Sommerbøg

Niende plads til Inge på WMOC lang.

WMOC lang finalen blev løbet i umenskelige stejle bjerge syd for Cesana i de italienske alper i 2000-2300 meters højde. Det var bestemt ikke dansker venligt terræn, og en hel del sværrere en terrænnet hvor kvalifikationsløbene foregik; nogle områder var meget stenene, andre var tæt i bunden med nogle kratlignede gevækster. De kraftige stigninger tog pusten fra de fleste.

Transporten til stævnepladsen var dels med lift og dels med militære køretøjer. Der skal en del til for at få 3000 løbere op på toppen af et bjerg i løbet af et par timer.

I W65A blev Inge Jørgensen en flot nr. 9, godt 6 min fra en medalje. Inge havde inden finalen kvalificeret sig til A-finalen ved at blive sammenlagt nr. 3 i sit heat i de 2 kvalifikationsløb.

I M65A blev Janne Brunstedt og John Tripax henholdsvis nr. 41 og nr. 43. Janne og John havde kvalficeret sig til A-finalen ved at blive sammelagt henholdsvis nr. 3 og 10 i hver deres 2 kvalifikations løb, hvor de 20 bedste fra hver heat gik til A-finalen.

I M70A blev Ole Svendsen nr. 55. Ole kom til A-finalen ved at blive nr. 26 i kvlifikationen.

Jette Kreiberg blev nr. 44 i W55B.

Det blev kun til en dansk medalje, nemlig guld til Tenna Nørgård Landsperg i D40A (20 år efter hun vandt junior VM, også i Italien.